Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Elmos
Komponenter |

Elmos fabriksförsäljning får grönt ljus

Under juni månad stod det klart att Elmos Semiconductors kritat på avtal om att sälja sin waferfabrik för 200-millimeters kiselskivor i Dortmund, Tyskland till amerikanska Littelfuse. Nu har försäljningen fått grönt ljus i hemma i Tyskland.

Det tyska ministeriet för ekonomiska frågor och klimatåtgärder (BMWK) har givit sitt godkännande för försäljning av waferfabriken i Dortmund.

Under sena juni i år ingick Elmos ett avtal om att sälja waferfabriken till Littlefuse för ett nettoköpepris på cirka 93 miljoner euro. Enligt avtalet kommer Littelfuse att köpa hela waferfabriken i Dortmund,  tillsammans med dess teknikteam på cirka 225 anställda.

I och med godkännandet har de regulatoriska kraven för slutförandet av transaktionen uppfyllts och Littelfuse kommer att göra en betalning till Elmos på cirka 37 miljoner euro. Resten av köpeskillingen kommer att betalas vid slutförandet av transaktionen, vilket för närvarande förväntas ske den 31 december 2024.

I samband med att bolagen skev under försäljningsavtalet kom man även överens om att ingå ett flerårigt "kapacitetsdelningsavtal" – fram tills 2029 initialt. Enligt detta avtal kommer Elmos att köpa definierade volymer kiselskivor som produceras vid fabriken.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons