Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Satcube
Elektronikproduktion |

Satcube får order på 100 bärbara satellitterminaler

Det svenska teknikföretaget Satcube meddelar att Intelsat beställt 100 bärbara satellitterminaler – en betydande milstolpe i volymbeställningar.

Satcube utvecklar och tillverkar lätta terminaler för att tillhandahålla höghastighetsanslutning till satellitbredband. Produktionen sker i Karlstad i bolagets nya lokaler.

Relationen mellan Satcube och Intelsat startade 2017 med integration och leverans av Satcube Ku bärbara terminaler på Intelsat FlexMove-nätverket. 

– Vi betjänar en mängd högprofilerade marknadssegment där efterfrågan på Satcube Ku för att uppfylla det kritiska behovet av ultrasnabb, sömlös anslutning i en mängd olika kommunikationsscenarier exploderar. Det är otroligt glädjande att se vår terminalteknik och lätta lösning som hjälper räddningspersonal, militärer i kritisk kommunikation eller nyckelinformation till forskare på avlägsna platser, säger Robert Mellberg, Chief Commercial Officer på Satcube i ett pressmeddelande.

– I dagens era av datadrivet beslutsfattande är möjligheten att få tillgång till information var och när den behövs för kritiskt för uppdraget. Intelsat Ku-satellitnätverket i kombination med Satcube-terminalerna gör att vi kan leverera en säker bredbandsanslutning till en terminal som är lätt för kunder att transportera, installera och använda, säger Richard Snaith, Managing Director, Global Government and Space, på Intelsat. 

Tidigare i år meddelade Satcube att man var i full färd med byggandet av en ny, toppmodern högproduktionsanläggning i Karlstad, Sverige, för att stödja bolagets tillväxtresa ochförväntade volymorder. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2