Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab
Elektronikproduktion |

Saab hyr 66 000 kvadratmeter kontorsyta i Solna

Försvarskoncernen Saab kommer att hyra en kontorsfastighet på så mycket som 66 000 kvadratmeter i Solna strand

Fastighetsbolaget Fabege tecknade under sommaren en avsiktsförklaring för uthyrning av samtliga ytor, cirka 66 000 kvadratmeter, i fastigheten Nöten 4 i Solna Strand.  Nu går Fabege ut med att det är Saab AB som är hyresgästen.

Fabege meddelar samtidigt att mer information kommer lämnas i samband med undertecknande av hyresavtalet.

Enligt Fastighetsnytt har det sedan slutet av juni spekulerats om vem fastighetsbolaget tecknat avsiktsförklaring med. Det är inte vilket företag som helst som kan fylla lokaler på 66 000 kvadratmeter, så både Försvarsmakten till Ericsson sågs som potentiella hyresgäster. 

Men nu står det alltså klart att det är försvarskoncernen Saab som kommer att flytta in i lokalerna som tidigare huserades av Skatteverket. I dag sitter Saab i lokaler på 50 000 kvadratmeter i Järfälla.

Till Corren specificerar Mattias Rådström, presschef på Saab, att det är Saab Surveillance som kommer att ta plats  i lokalerna i Solna strand. Det var inte länge sedan Evertiq kunde berätta att Saab Surveillance går för högvarv i sina lokaler i Kallebäck i Göteborg och att man under året behöver anställa tvåhundra personer

– Det här är ett resultat av att Saab expanderar kraftigt. Vi är inne i en tillväxtfas, säger Mattias Rådström till Corren.

Flytten kommer heller inte att påverka Saabs verksamhet i Linköping.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons