Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Novo Energy
Elektronikproduktion |

Bygglov för batterifabriken i Torslanda godkänt

Under förra veckan godkände stadsbyggnadsnämnden i det första bygglovet för Volvo Cars och Northvolts batterifabrik i Torslanda.

Det var under förra året som blev det klart att Northvolt och Volvo Cars, genom det gemensamma bolaget Novo Energy, planerar att bygga en batterifabrik i Torslanda. För snart ett år sedan vann detaljplan för fabriken lagakraft och nu har det blivit dags att söka bygglov. 

På ett sammanträde den 22 augusti godkände stadsbyggnadsnämnden det första av totalt tre bygglov. Beslutet avser byggnadens skal, med stomme, tak och fasad.

– Utformningen av byggnaden är i stort sett anpassad till den omgivande storskaliga miljön och den befintliga bebyggelsen, säger Mattias von Geijer, bygglovsarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen i ett pressmeddelande från Göteborgs Stad.

Byggnaden kommer ha totalt fyra olika våningsplan.

Enligt tidigare information från de båda bolagen väntas anläggningen tas i drift 2025. Man räknar även med att den kommer att skapa upp till 3,000 jobb och komplettera den planerade FoU-anläggningen som Northvolt och Volvo tillkännagav i december förra året.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2