Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NOTE
Elektronikproduktion |

Note har stora planer för Torsby

Svenska elektroniktillverkaren Note har under en längre tid tågat fram i Torsby. Produktionskapaciteten har kontinuerligt utökats under ett par år och även fabriken har har vuxit i storlek.

Så sent som i januari i år meddelade Note att man kommit överens med fastighetsägaren om att förvärva fabriken samt kringliggande mark där Note Torsby bedriver sin verksamhet. Anledningen till detta var att man ville möjliggöra en framtida utbyggnad av verksamheten för att möta en ökande efterfrågan.

Fabriken är idag 7 000 kvadratmeter stor och byggdes ut så sent som 2021. I förvärvet ingick som sagt även en markyta, närmare bestämt drygt 54 000 kvadratmeter, något som möjliggör en fortsatt expansion av Note i Torsby.

Planen nu är att dubblera ytan. Note siktar med andra ord på att bygga ytterligare en fabrik, precis lika stor som den existerande, nämligen 7 000 kvadratmeter. I nuläget beräknas den stå färdig under 2025.

Till Värmlands Folkblad förklarade Karin Nichols, vd för Note Torsby, att utrymmet egentligen behövs redan idag, och helst igår. Nu när komponentsituationen har förbättrats är det inte längre den som hindrar tillverkaren från att springa framåt, utan snarare brist på plats, och därmed utrustning och människor.

– Så vi kommer köpa mer mark av kommunen så att vi inte hamnar i den här situationen igen och igen. Vi planerar för den tredje fabriken redan nu och strategin är att när den är klar kommer vi centralisera maskinerna i den ena fabriken och ha hubbar med manuell montering i de andra, berättade Karin Nichols för tidningen.

Det behövs som sagt mer muskler och redan efter sommaren vill man utöka med 20-30 nyanställda. Men inom de kommande två åren med att detta har utökats med ytterligare 75 nyanställningar.

Torsby kommun är även med på noterna och vill utvecklas i takt med elektroniktillverkaren. Det kan komma att byggas nya bostäder och kommunen startar även en ny vuxenutbildning i elektronikproduktionsteknik.

Thomas Stjerndorff, kommundirektör i Torsby, förklarade för tidningen att utbildningen sträcker sig över sex månader och kan läsas på distans, samt genomförs tillsammans med Note.

– Den börjar så fort som möjligt, men senast den 1 januari, berättade han för VF.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1