Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GARO
Elektronikproduktion |

Efter expansionen i Polen säger Garo upp anställda

Det var tidigare i september som Garo slog upp portarna för sin produktions- och logistikanläggningen i polska Szczecin, Polen. Nu kommer nyheten att bolaget planerar att minska antalet anställda.

Garo, som utvecklar, tillverkar produkter och system för elinstallationsmarknaden, öppnade förra veckan en ny produktions- och logistikanläggningen i polska Szczecin, Polen. Anläggningen stod klar innan sommaren och verksamhetsflytten skedde under juli. När fabriken öppnades meddelade Garo att det innebar en väsentligt utökad kapacitet för bolagets båda affärsområden, men främst inom E-mobility. Parallellt med påbörjade Garo processen med att avyttra den befintlig anläggning.

Nu meddelar bolaget att man kommer att genomföra ett effektiviseringsprogram som syftar till att "anpassa organisationen efter genomförd omlokalisering av produktions- och logistikanläggningar"

Detta innebär att koncernen kommer att minska antalet anställda med cirka 45  tjänster, fördelat på både tjänstemän och kollektivanställda, främst inom affärsområdet Garo Electrification.

Evertiq kontaktade Garo för att se hur en sådan personalminskning kan komma att påverka produktionen.

– Det är en personalminskning vi gör för att vi har lägre volymer just nu, så indirekt på kommer det inte att påverka produktionen, säger Helena Claesson, CFO för Garo till Evertiq.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1