Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Genova
Elektronikproduktion |

Altris flyttar till ny anläggning i Uppsala

Den svenska tillverkaren av natriumjonbatterier, Altris har tecknat ett hyresavtal med Genova gällande en fastighet i Uppsala på cirka 5 000 kvadratmeter.

Altris säkrade så sent som i maj 50 miljoner kronor från sina nuvarande ägare. Altris skrev då i ett pressmeddelande att pengarna kommer att göra det möjligt för bolaget att slutföra sin tillverkning av industriklassade batterier vid en ny anläggning i Uppsala. 

Genova har tecknat ett 15-årigt hyresavtal i fastigheten Söderhällby 1:9 i Uppsala med Altris om cirka 5 000 kvadratmeter, med ett årligt hyresvärde om cirka nio miljoner kronor. 

Uthyrningen kommer medföra en hyresgästanpassning där Genovas totala investeringsåtagande bedöms uppgå till cirka 40 miljoner kronor. Altris kommer att tillträda cirka 4 000 kvadratmeter den 1 april 2024 och resterande ytor under 2025.

”För att möjliggöra övergången från fossilberoende till fossilfrihet behövs massor av batterier. Genom vårt långsiktiga partnerskap med Genova har vi nu en lokal där vi kan skala upp vårt arbete kring natrium-jonbatterier som är säkra, kostnadseffektiva, hållbara och enkla att återvinna. Detta är en viktig milstolpe på vår kommersialiseringsresa," säger Björn Mårlid, vd för Altris, i ett pressmeddelande. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons