Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ARC Group / Pepins / Fundedbyme (montage)
Elektronikproduktion |

Skandalbilen Uniti får nytt liv

Elbilen Uniti laddar batterierna - igen. Efter att ha försatts i konkurs under fjolåret har ett nytt bolag tagit på sig uppdraget att investera nya miljoner i Lewis Hornes tidigare skandalverk.

Efter otaliga resor, fram och tillbaka ansökte bolaget bakom den elektriska bilen Uniti om konkurs i mars 2022. Men efter det har det varit tyst - fram till att Daniel Daboczy samma år kröp fram ur skuggorna och köpte upp konkursboet med rubb och stubb för omstrukturera både bolaget och dess ledning. 

Enligt ett pressmeddelande ska bolagets nya entreprenör nu skaka liv i det sjunkna skeppet och föra Lewis Hornes fackla vidare, dock utan Lewis Horne. 

"Av alla bolag jag har tittat närmare på står Uniti ut i mängden, och jag tvekade inte en sekund när jag fick möjligheten att kommersialisera projektet. Och det säger jag i egenskap som entreprenör, mentor och investerare," säger Daniel Daboczy i ett pressmeddelande, som ligger bakom den europeiska crowdfunding-plattformen Fundedbyme. 

Och så var det pengarna, givetvis. Det nu omstrukturerade Uniti förses med 1,5 miljoner dollar, motsvarande 15,8 miljoner kronor från konsultbolaget ARC Consulting. Nästan i nivå med vad initiala investerarna bistod med på 36 timmar i elbilens begynnelse, 1,2 miljoner euro, eller drygt 13 miljoner kronor. 

Enligt pressmeddelandet går Uniti nu under ett svensk-singaporianskt ägande, och det mesta av verksamheten kommer utgå från Asien. 

"Vi tror starkt på Unitis tekniska grunder, marknadsvision och styrkan i den nya ledningsgruppen. Med vår erfarenhet och starka nätverk i Östasien och Mellanöstern är vi övertygade om att vi kan hjälpa till att påskynda tiden från prototyp till serieproduktion och ut till en ledande nischmarknad," säger Alexander Ocieczek, Managing Partner på ARC Group, i pressmeddelandet. 

Att Unitis historia är präglad av utmaningar tål att upprepas. Men Daniel Daboczy tvivlar inte på elbilens potential. 

"Resan att kommersialisera en vision är aldrig lätt, men vi har en bra plan med nytt ledarskap, ett dedikerat team, fantastiska partners och en ambition att sätta Uniti-bilar på vägarna så snart som möjligt", säger Daniel Daboczy i pressmeddelandet, som nu är vd för Uniti. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons