Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hitachi Energy
Elektronikproduktion |

Dalarna växer inom kraftelektronik

Hitachi Energy vittnar om ökad efterfrågan på energiomställning. Nu utökar bolaget sin produktion av avancerade kraftelektronikventiler för användning i högspänd likströmsöverföring.

Hitachi Energy meddelar att man utökar sin produktion i Smedjebacken och Ludvika. Fabrikerna växer och antalet anställda ska bli fler, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Utbyggnaden omfattar en ny 3 300 kvadratmeter stor fabrik i Smedjebacken och en 1 400 kvadratmeter stor utbyggnad i Ludvika. Bolaget ska dessutom anställa ytterligare 2 200 personer under de kommande två åren (många av dem ingenjörer och dessutom ett brett spektrum av andra roller), något som Evertiq har rapporterat tidigare. 

"Efterfrågan för vår världsledande teknik saknar motstycke, och vi är mycket glada över att vi kan fortsätta att investera och utöka vår produktion i Sverige. I Sverige har vi vårt HVDC- och elkvalitetskompetenscenter tillsammans med FoU och viktiga produktionsanläggningar. Vi ser fram emot att välkomna våra framtida nyanställda i Sverige, som vill vara med och bidra till den globala energiomställningen," säger Andreas Berthou, global chef för HVDC-verksamheten på Hitachi Energy, i pressmeddelandet. 

Den nya fabriken kommer att börja byggas under de kommande månaderna och förväntas tas i drift i slutet av 2024. 

Fabriken byggs i anslutning till en befintlig Hitachi Energy-anläggning som öppnades i augusti 2022. Samtidigt planeras expansionen i Ludvika också att starta före årets slut, för färdigställande i början av 2025.

"Vi befinner oss i en otroligt spännande och expansiv tillväxtfas globalt med ett starkt genomslag i Sverige, både vad gäller investeringar och rekrytering. Vi ser fram emot att påbörja denna resa tillsammans med det lokala och regionala samhället," säger Tobias Hansson, vd på Hitachi Energy i Sverige, i pressmeddelandet. 

Hitachi Energy har över 5 500 anställda i Sverige och finns på cirka 16 orter i landet. De största orterna är Ludvika med cirka 3 500 anställda och Västerås med cirka 1 200 anställda.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons