Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bioservo
Elektronikproduktion |

Mekoprint-kund föreslås gå i likvidation

Svenska Bioservo, en svensk utvecklare av en muskelförstärkande handske som har Mekoprint som utvecklingspartner, vittnar om utmaningar på försäljningsfronten.

Bioservo Technologies styrelse kommer ge sina aktieägare ett fullständigt förslag till likvidation på en kommande bolagsstämma. Det står i ett pressmeddelande, som gick ut under gårdagen. 

Intresset är stort, men försäljningen av den muskelförstärkande handsken Ironhand har inte levt upp till förväntningarna, skriver bolaget. Det råder samtidigt en låg vilja att investera i bolagets teknologi i närtid.

Inom Life Science har försäljningen av en annan produkt, Carbonhand ökat tillfredsställande i Sverige, Tyskland och Norge, eller de marknader där Carbonhand varit tillgänglig sedan tidigare. Däremot har försäljningen inte kommit i gång på nya marknader 

”Det finns fortsatt en stark tro på teknologin och den potential som finns inom Life science-segmentet, och vi jobbar intensivt för att hitta en lösning som möjliggör att vi kan fortsätta tillhandahålla och vidareutveckla Carbonhand för patienter med nedsatt handförmåga”, säger Petter Bäckgren, vd på Bioservo, i pressmeddelandet. 

Kallelse till en extra bolagsstämma, som kommer att innehålla ett fullständigt förslag till likvidation, kommer att publiceras separat.

Bioservo utsåg det danska industribolaget Mekoprint till utvecklingspartner för Carbonhand i början av november. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2