Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ekobot Telia
Elektronikproduktion |

Det sinar i kassan hos Ekobot

Uppstartsföretaget Ekobot meddelade nyligen att man arbetar aktivt åtgärder för snabbt kunna tanka på kassa. Enligt bolaget behöver man hitta ny finansiering senast i slutet av året för att kunna säkra fortsatt drift.

Evertiq har tidigare rapporterat om det autonoma verktyget för grönsaksodlare, senast i ett pilotprojekt där den 700 kilo tunga roboten, med hjälp av mobilnätet och 5G, ska identifiera och rensa ogräs på lökodlingar.

Ekobot skriver i en uppdatering att mot bakgrund av negativa besked från en av de större befintliga ägarna, står bolaget inför den svåra uppgiften att skaka fram ny finansiering. Styrelsen är dock öppna med att möjligheterna för detta att lyckats har påtagligt har försämrats och chansen att hitta en långsiktig lösning innan årets slut har minskat.

"Arbetet med att säkra bolagets långsiktiga finansiering och den fortsatta driften kommer att fortgå oavbrutet. Parallellt med detta arbete har styrelsen även inlett en översyn av strategiska alternativ till en traditionell finansiering. Sådana alternativ kan inkludera en försäljning av hela eller delar av verksamheten och/eller utvärdering av strukturaffärer eller strategiska partnerskap," går det att läsa i uppdateringen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2