Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Elektronikproduktion |

Yageo överväger aktieinvestering i Smoltek

Det rör på sig i relationen mellan svenska Smoltek och Yageo. Bolagen avser att teckna ett avtal gällande kondensatorer - samtidigt som Yageo överväger en investering i aktier i bolaget.

Enligt ett pressmeddelande avser Smoltek och Yageo att teckna ett licens- och serviceavtal via dotterbolagen Smoltek Semi och Kemet Corporation. Avtalet ger Yageo global exklusiv rätt att tillverka och sälja diskreta och inbäddade kondensatorer som baseras på Smolteks patentskyddade teknikplattform för ultratunna kolfiberbaserade kondensatorer (CNF-MIM). 

Smoltek och Yageo har en tidigare etablerad relation, i oktober i fjol inledde man ett samarbete gällande kommersialisering av Smolteks kolnanofiber-kondensatorer.

"Jag är stolt över det exceptionella arbete som Smoltek och Yageo har genomfört hittills inom ramen för vårt samarbete, vilket har tagit oss till en position där vi önskar intensifiera våra ansträngningar att ta ultratunna diskreta kondensatorprodukter baserade på vår CNF-MIM-teknologi till marknaden. Att ingå ett licens- och tjänsteavtal med Yageo är fullt logiskt för Smoltek då det kommer att möjliggöra en smidig och snabb övergång till nästa fas i samarbetet, samtidigt som båda parter ges möjlighet att bidra fullt ut med sina respektive tillgängliga resurser, säger Smolteks vd och koncernchef Håkan Persson i pressmeddelandet.

Överväger investering i aktier i Smoltek

Vidare framgår det att Yageo överväger en investering i aktier i Smoltek Semi och/eller Smoltek. Avtalet kommer att ersätta behovet av att starta upp ett samriskbolag som parterna tidigare planerade att göra.

Detta skulle möjliggöra för Yageo att "mer effektivt allokera resurser till samarbetet med Smoltek i nödvändig utsträckning", vilket i sin tur sägs möjliggöra en snabbare väg till marknaden för CNF-MIM-baserade produkter.

"Yageo ska potentiellt genomföra en aktiebaserad investering i Smoltek Semi och/eller Smoltek, och därmed bli minoritetsägare i något av bolagen, enligt villkor och en struktur som kommer att fortsätta diskuteras och förhandlas. Att Yageo investerar i antingen Smoltek och/eller Smoltek Semi är i linje med intentionen i samförståndsavtalet och ligger i båda parters intresse givet det förväntade utvecklingsarbetet och relaterade kostnader för att färdigställa en kommersiellt gångbar produkt," står det


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2