Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epishine
Komponenter |

Epishines solceller möter Onios mikrokontroller

Linköpingsföretaget Epishine och norska Onio möts i ett teknologiskt samarbete som ska eliminera behovet av ladda upp och byta batterier till elektroniska apparater.

Epishine ligger bakom strömförsörjande solceller – tillverkade i återvinningsbar plast – och applicerar dessa i några av de vanligast förekommande, elektroniska produkterna vi har i vardagen: brandvarnare, larmsensorer, för att nämna några av de trådlösa enheter som finns.

Linköpingsföretaget har i dagarna inlett ett samarbete med norska Onio där bolagen ska föra samman de svenska solcellerna med den norska mikrokontrollern. Målet är att undersöka om det är möjligt att undanröja behovet av att laddning och batteribyte, där tanken i det långa loppet är att reducera elektroniskt avfall och driftkostnader. 

"Kombinationen av Epishines solceller, som kan alstra energi i miljöer med begränsat ljus och vår mycket energisnåla mikrokontroller gör att vi integrerar solcellsteknologier och halvledarteknologier av högsta rang," säger Kjetil Meisal, vd för Onio, i ett pressmeddelande. 

Epishine meddelade i mitten på november att bolaget flyttar in i en ny fabrik i Linköping. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2