Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hövding
Elektronikproduktion |

Efter säljstoppet: Hövding ansöker om konkurs

Den 15 december beslutade Konsumentverket om ett permanent försäljningsstopp av Hövding 3. I dag meddelar styrelsen i Hövding Sverige beslutet att ansöka om att försätta bolaget i konkurs.

Orsaken till konkursansökan är Konsumentverkets tidigare tillfälliga, och senare permanenta försäljningsstopp samt återkallelse av produkten Hövding 3. Det står i ett pressmeddelande.

Hövding skriver att man håller fast vid att man inte delar Konsumentverkets slutsats och har överklagat beslutet. 

Vidare framgår det att det i dag kom besked att Förvaltningsrätten bifaller Hövdings begäran om inhibition, vilket river upp Konsumentverkets beslut om omedelbart säljstopp och återkallelse - och gör att Hövding 3 fortsatt kan säljas. 

Men..

"Den uppkomna skadan av Konsumentverkets agerande är dock så omfattande att styrelsen inte ser att det finns en grund för att driva bolaget vidare," skriver bolaget i pressmeddelandet. 

Hövding har varit i blåsväder sedan i mitten på maj i år. Enligt en rapport från Uppdrag Granskning hade man under en längre tid medvetet sålt hjälmar med ett känt konstruktionsfel. Man har sedan skyllt felen på mjukvaruproblem.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1