Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hanza
Elektronikproduktion |

Hanza investerar i ny fabrik i Sverige

Kort efter att Hanza genomfört storförvärvet av Orbit One meddelar kontraktstillverkaren att man investerar 75 miljoner kronor i en utbyggnad av koncernens tillverkningskluster i Sverige.

Orsaken till att Hanza investerar är en fortsatt långsiktigt god efterfrågan, där den nya utbyggnaden är ett sätt att möta ökande volymer. 

Den nya fabriksdelen landar enligt ett pressmeddelande på 8 800 kvadratmeter och är en ny- och tillbyggnad av Hanzas befintliga produktionsanläggning för tunnplåt i Töcksfors. Fabriksdelen kommer att ge nya ytor för framför allt montering.

"Denna satsning stödjer vårt koncept med komplett, regional tillverkning och skapar ett mycket starkt erbjudande i tillverkningskluster Sverige, säger Erik Stenfors, vd för Hanza, i pressmeddelandet.

Det här är en betydande investering för Hanza Sverige som gör det möjligt att följa kundernas behov, säger Morgan Sahlin, klusterchef i Sverige i pressmeddelandet.

"Vi har en kontinuerlig ökad efterfrågan från många av våra framgångsrika kundsamarbeten, så som returhanteringsbolaget Tomra, värmepumpsbolaget Thermia och Väderstad, som är ett av världens ledande företag inom jordbearbetning och sådd,  i den nya fabriken är planerad till årsskiftet 2024/2025. Utöver investeringen om 75 miljoner kronor omfattar projektet specifika investeringar i maskinparken för att stödja den utökade monteringskapaciteten," fortsätter Sahlin. 

Utbyggnaden uppges komma bidra positivt till hållbarhetsarbete med energieffektiviseringar. I nya byggnaden kommer bergvärmepumpar installeras för att sköta uppvärmningen i både nya och befintliga lokalen, vilket ska innebära "stora energibesparingar".

Inflyttning i den nya fabriken är planerad till årsskiftet 2024/2025.

Hanza har nyligen ökat kapaciteten för kretskortstillverkning i Sverige genom förvärvet av Orbit One med en fabrik i Ronneby.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1