Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Deltanordic Group
Elektronikproduktion |

Han blir ny vd för Deltanordic Group

Kontraktstillverkaren Deltanordic Group, med fabriker i Örnsköldsvik, Kungsängen och Nanjing, Kina, meddelar att bolaget har ett nytt namn till vd-posten.

Richard Vahlberg har utsetts till ny vd för Deltanordic Group och efterträder därmed Jörgen Söderström, som den tagit beslutet att gå i pension på grund av personliga skäl. Det står i ett pressmeddelande. 

Vahlberg har varit anställd av bland andra Atlas Copco och Polarium Energy Systems, med ansvar över produktutveckling, sourcing, produktion, försäljning, men har även haft ledningsbefattningar.

Richard Vahlberg © Deltanordic Group

"Rickards långa erfarenhet och dynamiska ledaregenskaper är i linje med våra mål på DeltaNordic. Vi är glada över att inleda detta nya kapitel under hans ledning," säger Clas Gunneberg, styrelseordförande, i pressmeddelandet.

Rekryteringen av Vahlberg innebär att Clas Gunneberg går från positionen som biträdande vd till styrelseordförande, där han efterträder Anna Lindberg. 

Deltanordics svenska gren meddelade i fjol att man flyttar in i nya lokaler i Kungsängen.

Bolaget har haft mycket att stå i under fjolåret. Flera utvecklingsprojekt närmar sig serietillverkning, medan efterfrågan har varit på en stadig nivå. 

”Vi vill bidra till en hållbar industri och en säkrare värld och har nu många spännande utvecklingsprojekt igång, som vi förbereder inför kommande serietillverkning. Den totala efterfrågan är rekordhög och vi har anställt både kollektivanställda och tjänstemän. I Örnsköldsvik investerar vi i fastighet, maskiner och mjukvara för att vässa verksamheten ytterligare och i Kungsängen byter vi fabrik under Q4. Vi ser fram emot att flytta in i större lokaler och fortsätta investera för att skapa effektivare flöden, så att vi kan växa med våra nya och befintliga kunder. Kinaverksamheten som producerar för Asienmarknaden går också fortsatt bra,” säger Marcus Edholm, Chief Operating Office för DeltaNordic Sweden, till Evertiq per mejl.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1