Annons
Annons
Annons
Annons
© Qvantum
Elektronikproduktion |

Ny COO hos Qvantum ska starta produktion vid gamla Electroluxfabriken

Det svenska värmepumpsföretaget Qvantum har tagit in Federico Rosales som ny COO. Han kommer att ansvara för uppstarten av bolaget globala verksamhet och leda omställningen av produktionen vid den tidigare Electroluxfabriken i Nyíregyháza, Ungern från kylskåp till värmepumpar.

Qvantum förvärvade nyligen Electrolux-koncernens toppmoderna fabrik i Nyíregyháza, Ungern. Vitvarubranschen har länge varit en måttstock när det gäller effektiv produktion och ses som en förebild för värmepumpsindustrin. Genom förvärvet menar Qvantum att man har fått tillgång till "överlägsen teknik och kompetens" för storskalig produktion för att påskynda sin tillväxtresa.

Från och med den 7 mars, kommer Federico Rosales att ha rollen som Global COO på Qvantum. Uppdraget är utstakat, att dra igång kompletta produktions- och leveranskedjor som gör att Qvantum kan växa. En stor del i detta är omställningen av anläggningen i Nyíregyháza, från produktion av kylskåp till att producera värmepumpar för den Europeiska marknaden.

Till sin nya roll tar Federico Rosales med sig erfarenhet och kunskap när det gäller komplexa flöden hos företag som bland annat Whirlpool. Rosales har erfarenheter från roller inom tillverkning, leverantörsled och strategisk planering. 

"Med Federico ombord får vi tillgång till hans långa erfarenhet av att navigera i allt som rör storskalig produktion. Han har rätt erfarenhet och kunskap för att leda arbetet med att dra igång vårt produktionssystem. Detta är en stor fördel både för teamet i Nyíregyháza och företaget som helhet", säger Fredrik Rosenqvist, vd och medgrundare av Qvantum i ett pressmeddelande.

Produktionsanläggningen i Nyíregyháza är Qvantums tredje fabrik efter Limhamn och Åstorp i Sverige. Med fabriken i drift beräknas Qvantum bli en av de största tillverkarna av värmepumpar i Europa.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2