Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Komponenter |

Vad var det som hände mellan Smoltek och Yageo?

Smolteks vd tar bladet från munnen och går in mer på bakgrunden till de avslutade förhandlingar om service- och licensavtal med Yageo.

Tidigare i veckan stod det klart att Taiwanesiska Yageo valt att släppa diskussionerna kring det licens- och serviceavtal som parterna förhandlat om. Nu väljer Smolteks vd Håkan Persson att berätta mer om bakgrunden till denna händelse samt om hur Smoltek kommer att gå vidare med utvecklingen av sin teknik.

Smoltek och Yageo har under en lång tid jobbat för att ingå avtal kring vidareutveckling och kommersialisering av kondensatorer baserade på Smolteks CNF-MIM-teknik. Båda parter har uttryckt intentionen att ingå ett licens- och serviceavtal, något som Evertiq tidigare rapporterat om.

Men så kom nyheten att Yageo inte planerar – i alla fall inte nu – att skriva under något avtal med Smoltek.

– Yageos beslut att i nuläget inte gå vidare och underteckna det licens- och serviceavtal som båda parter hade intention att ingå är extremt olyckligt ur vårt perspektiv med tanke på all den energi och de resurser som vi har investerat i detta samarbete, säger Smolteks vd Håkan Persson i ett pressmeddelande

Håkan Persson fortsätter och säger att haft intensiva diskussioner med både styrelsen och andra intressenter och att Smoltek successivt kommer att ta fram en plan för hur vi ska gå vidare.

– Potentialen för vår CNF-MIM-teknik för kondensatorer är intakt, och den är fortsatt av stort intresse för såväl Yageo som andra intressenter. Nu har dessvärre Yageo bestämt sig för att lämna samarbetet med oss, åtminstone i dagsläget. Och då måste vi titta på vilka andra möjligheter som vi har.

Smoltek inledde processen tillsammans med Yageo direkt efter sommaren i fjol. Och sedan dess har man haft ett intensivt samarbete, ett samarbete som enligt Håkan Persson intensifierades ytterligare under de första månaderna i år. Men ballongen sprack och Yageo har, utifrån sina förutsättningar och prioriteringar, valt att inte gå vidare i denna kontraktsförhandling just nu.

Håkan Persson påpekar dock att det hela inte har varit helt förgäves, Smoltek tar med sig värdefulla erfarenheter från samarbetet.

– De utgörs av både tekniska landvinningar, avseende såväl produktutveckling som industriell volymtillverkning, och en utmärkt plan för kommersialisering av tekniken. Detta kan vi bygga vidare på, oavsett Yageo, med intakt potential när det gäller att kunna leverera en unik kondensatorprodukt till marknaden, säger Håkan Persson.

I Yageo hade Smoltek en partner som, fram tills nyss var villiga att hjälpa det svenska bolaget att finansiera den utveckling som återstår genom att betala för utvecklingsarbetet. Nu måste Smoltek hitta ett annat sätt att göra det på. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons