Annons
Annons
Annons
Annons
© HMS Networks
Elektronikproduktion |

Red Lion Controls är nu i HMS händer

HMS Networks har slutfört förvärvet av Red Lion Controls från Spectris Group Holdings Limited.

Förvärvet, som först offentliggjordes under december i fjol, har nu godkänts av myndigheterna i USA. De båda företagen är nu formellt en enhet och kan börja arbeta tillsammans på gemensamma marknadsstrategier och produkterbjudanden.

Rent praktiskt innebär detta också att HMS Networks nu har 1 200 anställda i 18 länder. De flesta anställda är stationerade i USA med 300 anställda, Sverige med 300 anställda och Tyskland med 200 anställda.

HMS skriver i ett pressmeddelande att inledningsvis kommer det inte att ske några förändringar för kunderna.Både HMS och Red Lions företagsnamn komemr förbli oförändrade och produktvarumärken kommer att marknadsföras och säljas precis som tidigare genom samma kanaler. Produktion och frakt hanteras från HMS respektive Red Lion-enheter. Framöver kommer dock  sammanslagningen av de båda företagen att ge många synergier, särskilt som den breddar den amerikanska marknaden för HMS och den europeiska marknaden för Red Lion.

Den största andelen av Red Lions försäljning kommer från Nordamerika, genom ett distributörsnätverk som HMS kommer att kunna använda för att driva försäljningen av HMS gateway- och fjärråtkomsterbjudande. Med cirka 60 procent av sin försäljning på de stora automationsmarknaderna i Europa kommer HMS att kunna korssälja utvalda delar av Red Lion-erbjudandet i Europa.

– Vi är mycket glada över att välkomna alla nya medarbetare och kunder till Red Lion till HMS Networks-familjen, vilket öppnar ett nytt spännande kapitel i vår resa. När vi nu tillsammans inleder integrationsprocessen ser vi fram emot att dra nytta av våra kombinerade styrkor, gemensamma värderingar och vårt engagemang för att leverera exceptionellt kundvärde, säger Staffan Dahlström, vd för HMS i ett pressmeddelande.

Han fortsätter och säger att under de närmast kommande kvartalen kommer fokus ligga på att säkerställa en bra integration och att aktivt söka synergier mellan företagen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1