Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Silex Microsystems
Komponenter |

Silex bygger ut tillverkningen i Sverige

Det svenska memsfoundryt Silex Microsystems planerar att bestycka utbyggnaden av fabriken i Järfälla med tolvtumsmaskiner.

Silex Microsystems ansökte i höstas om planbesked hos Järfälla kommun. Där det framgick att de vill kunna fördubbla produktionen. I november gav kommunen grönt ljus för här planerna som skulle kunna leda till hundratals nya arbetstillfällen och göra memsfoundryt till en av kommunens största arbetsgivare.

Detta är den, enligt Silex, den största uppdateringen sedan bolaget introducerade sin åttatumsfabrik under 2008. Med den nya fabriken – som kommer att ligga nära den existerande – tar man steget från åtta till tolv tum.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att man kommer att öka volymproduktionen ytterligare genom att köra tillverkningen på 12-tums-skivor.

– Introduktionen av denna nya waferstorlek kommer att avsevärt öka produktionskapaciteten när vi arbetar för att förverkliga innovationerna från världens ledande MEMS-innovatörer, säger vd Edvard Kälvesten i pressmeddelande.

Hur stor fabriken kommer att bli och hur mycket som investeras är i dagsläget inte offentliggjort. Inte heller är tidsplanen för när produktionen kan tänkas dra igång.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons