Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Intel Corporation
Komponenter |

Intel söker finansiering för ny irlänsk fabrik

Den amerikanska chiptillverkaren är enligt uppgift nära att sluta ett actal med riskkapitalbolaget Apollo gällande gällande finansieringen av en ny halvledarfabrik i Irland.

Enligt uppgifter ska det handla om en ny fabrik värd drygt 11 miljarder dollar, cirka 119 miljarder kronor. Bolagen befinner sig just nu i långt gångna, exklusiva, samtal och en överenskommelse kan komma att nås om några veckor, det rapporterar Wall Street Journal som hänvisar till källor med insyn.

Tidigare ska även KKR och Stonepeak varit involverade i diskussionerna innan Apollo knep exklusivitet.

Som bekant har Intel redan en produktionsanläggning samt ett forsknings- och utvecklingscenter i Irland. Det var under mars 2022 som intel offentliggjorde sina planer för en europeisk expansion, där man bland annat presenterade planerna på jättecampuset som ska byggas i tyska Magdeburg.

Vid tillfället avslöjade Intel att man planerade att fortsätta investera i verksamheten på Irland, i Leixlip genom en summa på tolv miljarder euro, som ska dels fördubbla produktionsytan, och även ta bolagets processteknologi Intel 4 till Europa samt vidare expandera foundry-tjänsterna. Intels satsningar på Irland Innebar att man skulle skjuta till totalt 30 miljarder euro.

Nu planerar det amerikanska bolaget ytterligare en tillverkningsanläggning i landet och än så länge är detaljerna få.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons