Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Teltonika
Mönsterkort |

Teltonikas massiva expansion tar form

Elektronikkoncernen Teltonika är i full färd med två stora expansionsprojekt i Vilnius, Litauen. Först en ny elektronikmonteringsfabrik, precis intill bolagets befintliga tillverkningsanläggning. Dessutom bygger man Europas första nya mönsterkortsfabrik på 20 år.

Planen är att dessa nya tillverkningsfabriker ska stå klara redo att öppnas redan 2025 och Teltonika visar nu upp framstegen. Tillsammans så kommer de nya tillverkningsanläggningarna att utöka Teltonikas tillgängliga tillverkningsyta med över 50 000 kvadratmeter.

Den europeiska mönsterkortsindustrin hänger på en skör tråd och fabrikerna har genom åren bara blivit färre. Teltonika har insett risken med den sinande tillverkningen inom Europas gränser och tog därför beslutet att bygga Europas första nya mönsterkortsfabrik på 20 år och på så vis kunna säkra sin egna försörjning. Den 33 000 kvadratmeter stora anläggningen är designad för att inkludera högautomatiserad utrustning från Japan, Tyskland och Italien – och som det ser ut just nu finns det planer att anställa omkring 250 specialister. Enligt schemat kommer fabriken att slå upp portarna under det första halvåret 2025.

Men det är inte det enda jätteprojektet som väntas stå klart under det första halvåret nästa år. Teltonikas siktar även på att slå upp portarna till sin nya elektronikmonteringsfabrik under samma period. Fabriken att ge Teltonika tillgång till tre våningar och totalt 22 700 kvadratmeter av yta. Produktion kommer att husera på bottenvåningen samt första våningen. Hela 10 monteringslinor, 20 testlinor, fyra förpackningslinjer, samt ett modernt robotlager och labb kommer att ta plats i anläggningen. Dessutom räknar bolaget med att cirka 700 skickliga specialister kommer att anställas för att driva tillverkningsprocessen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2