Annons
Annons
Annons
Annons
© Clean Motion
Elektronikproduktion |

Clean Motion startar tillverkning i Indien

Det svenska e-mobilitybolaget bakom passagerarfordonet Zbee kommer nu, tillsammans med India Accelerator, att starta tillverkning och försäljning av Zbee i Indien.

Indien är som bekant ett av världens folkrikaste länder och har en stark efterfrågan på hållbara transportlösningar. Svenska Clean Motion siktar nu på att möta denna efterfrågan och expanderar sin verksamhet genom lokal tillverkning och försäljning av den elektriska trehjulingen Zbee. 

Satsningen sker i samarbete med riskkapitalfonden India Accelerator, som går in och investerar i Clean Motions indiska dotterbolag, Clean Mobility Solutions India Pvt Ltd. Det handlar enligt ett pressmeddelande om en initial investering på 6,8 miljoner kronor och ett licensavtal för tillverkning och försäljning i Indien.

Den nya Indiska Zbee-fabriken kommer att ligga i Pune och planen är att serieproduktionen ska inledas under hösten senare i år. Ambitionen är att kunna tillverka 1 000 fordon per månad inom tre år.

– Att Zbee nu ska tillverkas på licens i Indien är helt i linje med vår globala expansionsstrategi. Vi visar vägen för framtidens fordonsindustri, och Zbee, som är den mest innovativa trehjulingen på den indiska marknaden, är inget undantag, säger Sofia Haby, vd för Clean Motion i pressmeddelandet.

Under sena maj tidigare i år meddelade Clean Motion att man öppnar ny fabrik utanför Göteborg med kapacitet att producera upp till 3 000 fordon per år. Produktionen är i full gång och vid denna fabrik är det inte Zbee som är i fokus utan det solenergidrivna fordonet EVIG


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1