Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Northvolts nedskärningar: Skellefteåfabriken hänger löst

I Skellefteå avser Northvolt att försätta katodmaterialverksamheten vid Northvolt Ett i träda på obestämd framtid, och verksamheten i Borlänge avvecklas. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

”Under den pågående strategiska utvärderingen behöver vi fatta några tuffa beslut för att säkra grunderna i Northvolts verksamhet i syfte att förbättra vår ekonomiska stabilitet och stärka våra rörelseresultat. Trots att omständigheterna just nu är utmanande så råder det inget tvivel att den globala övergången mot elektrifiering – och de långsiktiga förutsättningarna för cell-tillverkare, inklusive Northvolt – är stark,” säger Peter Carlsson, vd och medgrundare av Northvolt.

I Borlänge kommer Northvolt Fem-programmet i Kvarnsveden att avvecklas, och igår kunde Evertiq rapportera om affären med Borlänge kommun. Marken köptes av Northvolt under 2022, och var tänkt att bli en ny facilitet för produktionen för katodmaterial. 

Sparåtgärderna inkluderar uppsägningar, men omfattningen har ännu inte fastställts. Företaget säger sig vara i konstruktivt samspråk med fackföreningarna.

”Hur svårt det än kommer bli, så är fokuset på vår kärnverksamhet ett sätt för oss att bygga en stark långsiktig grund för tillväxt som bidrar till västerländska ambitioner att etablera en inhemsk batteriverksamhet,” säger Peter Carlsson.

Under hösten kommer tidslinjen för sparåtgärderna att klargöras. Under tiden fortsätter arbetet på alla anläggningar.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
© 2024 Evertiq AB 2024-09-17 11:32 V23.1.9-1
Annons
Annons