Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Vidde Snow Mobility
Elektronikproduktion |

Skistar lägger order hos snöskoteruppstickaren Vidde

"Som den största aktören inom alpina skidupplevelser i Skandinavien är dom först med att lägga en order på 50 Vidde-elskotrar," säger Christian Lystrup, medgrundare och vd för Vidde.

Skistar skriver att samarbetet är en viktig del av verksamheten där bolaget redan i dag har elsnöskotrar i driften och en order liggande på 50 elsnöskotrar hos en kanadensisk tillverkare (Taiga Motors), som har haft den första serietillverkade elsnöskotern på marknaden. Det står i ett pressmeddelande. 

Samarbetet med Vidde handlar dels om att vara med och testa den första protypen på marknaden, dels att vara det första bolaget som också lagt en förorder på 50 elsnöskotrar, med målet att ha dem i drift till år 2025.

Produktionen av Viddes förserie förväntas starta hösten 2023, men redan i januari startar konstruktionen av prototypen upp.

"Vårt mål är att ha nettonoll i klimatavtryck från vår operativa drift senast 2030. Dessutom är målet att arbeta mer cirkulärt och bidra till den cirkulära omställningen. I vår egna verksamhet har vi redan kommit en bit på väg, där vi exempelvis hyr ut både boende samt skid- och cykelutrustning. Nu börjar vi även arbeta tillsammans med våra leverantörer. Genom samarbetet med Vidde om framtidens elsnöskotrar kommer vi en lång bit på vägen, både för att nå våra klimatmål men även för att säkerställa en cirkulär produkt," säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på Skistar, i pressmeddelandet. 

Evertiq har tidigare skrivit om Viddes fabriksplaner och hållbarhetsambitioner. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons