Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Italienska pengar för solcellsfabrik landar hos Midsummer

Det svenska solenergiföretaget Midsummer meddelar att man mottagit en första bidragsutbetalning på 73,4 miljoner kronor från den italienska investeringsmyndigheten Invitalia för etableringen av bolagets tillverkningsfabrik av tunnfilmssolceller i Bari, Italien.

Evertiq har tidigare rapporterat om den den överenskommelse som slutits parterna emellan och som sammantaget kommer att ge Midsummer drygt 240 miljoner kronor i form av bidrag för att starta tillverkningen i vad som blir Europas största fabrik för tillverkning av tunnfilmssolceller. Nu har den första delen landat hos Midsummer.

I början av februari levererade Midsummer tre DUO-maskiner för produktion av tunnfilmssolceller till dotterbolaget Midsummer Italia i Bari och därmed har totalt fem stycken DUO-maskiner installerats i Bari. Detta innebär att villkoren är uppfyllda enligt avtalet parterna emellan för en första utbetalning från Invitalia, samt från regionen Puglia.

Midsummer skriver i pressmeddelandet att en ytterligare, mindre del, av den första utbetalningen kommer att utbetalas inom kort från den italienska regionen Puglia, där Bari är huvudort, i form av ett etableringsstöd.

Produktionsstart i Italien för fortfarande beräknad att ske senare i år. Vid full drift kan fabriken producera 50 MW solceller per år vilket kommer att göra den till den största i sitt slag i Europa.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons