Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Zaptec
Elektronikproduktion |

Medan det står still för Easee fördubblar Zaptec produktionen

Medan Easee brottas med ett säljförbud utfärdat av Elsäkerhetsverket har konkurrenten, Zaptec, fördubblat sin produktion av laddboxar.

Det är hos den norska kontraktstillverkaren Westcontrol i Tau som Zaptecs laddboxar tillverkas. Tre pass om dagen körs i fabriken för att hinna med produktionen och 140 anställda jobbar uteslutande med att tillverka laddboxarna.

– Vi är ett börsnoterat bolag så jag kan inte nämna några siffror, men jag kan i alla fall säga att vi i år har fördubblat vår produktion, berättar Peter Bardenfleth-Hansen, vd för Zaptec, för NRK i en intervju.

För konkurrenten Easee ser situationen helt annorlunda ut och Evertiq har tidigare rapporterat om att bolaget tvingats permittera anställda på grund av försäljningsförbudet och att bolagets kontraktstillverkare tvingats säga upp anställda.

Peter Bardenfleth-Hansen säger till NRK att samtidigt som karusellen runt Easee är sorglig så bidrog den till ett större fokus på Zaptecs produkter. Men han vill inte ”sola sig i andras olycka” som han säger, utan tycker att konkurrens är bra och att det krävs värdiga motspelare för att kunna utvecklas.

Men i och med försäljningsförbudet finns det nu tillgänglig kompetens ute på arbetsmarknaden, relevant kompetens för Zaptec. Bardenfleth-Hansen säger att i takt med att bolaget växer så behövs det bra medarbetare, och att Easee har många bra och kompetenta medarbetare. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons