Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Nya tillverkningsnuskler skeppas till Midsummer Italia

Det svenska solenergiföretaget Midsummer kommer i dagarna att skeppa en högeffektiv laminator till sin italienska fabrik. Med två lamineringskammare är den stor som en tvåvåningsbuss, väger 50 ton och möjliggör betydligt snabbare produktion än äldre laminatorer.

Varje cykel tar 14 minuter vilket ger en potentiell lamineringskapacitet på 1,6 kvm solpaneler per minut. Som jämförelse kan nämnas att med Midsummers befintliga laminator i Järfälla tar det 20 minuter per cykel som ger en teoretisk kapacitet på 0,29 kvm solpaneler per minut.

Laminatorn skeppas direkt från tillverkaren till Midsummer Italia i Bari per båt och beräknas anlända den 7 augusti.

– Med färskt kapital från såväl Invitalia som den nyligen genomföra nyemissionen kan vi accelerera färdigställandet av fabriken i Bari så att den börjar producera solpaneler till alla våra befintliga och nya kunder snarast möjligt, säger Midsummers vd Sven Lindström i ett pressmeddelande.

Laminatorn utgör en nyckelfunktion i produktionsprocessen av tunnfilmssolceller. Den kapslar nämligen in solcellerna med ett plastmaterial vilket i sin tur håller cellerna på plats och skyddar dem. Detta gör att Midsummers solpaneler är avsevärt mer stryktåliga än kiselpaneler med spröda glashöljen.

Midsummer har sedan tidigare levererat fem DUO-maskiner till dotterbolaget Midsummer Italia i Bari av de elva som är planerade för full produktionskapacitet, vilket Evertiq rapporterat om tidigare. Vid full drift kan fabriken producera 50 MW solceller per år vilket gör den till den största i sitt slag i Europa.

Midsummer Italia har nyligen anställt Maria Andersson som HR-specialist för att specifikt arbeta på plats med den rekrytering som nu påbörjas. När fabriken i Bari står klar räknar man med att ha cirka 80 medarbetare på plats, från ledningspersonal till operatörer.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons