Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Uppgifter: Northvolt nära avtal för kanadensisk fabrik

Enligt uppgifter till Bloomberg är den svenska batteritillverkaren nära att nå ett slutgiltigt avtal för byggandet av en ny batterifabrik nära Montreal.

Tidigare under våren stod det klart att den tyska regeringen, såväl som delstatsregeringen Schleswig-Holsteins, är redo att ge ekonomiskt stöd till Northvolts nya jättefabrik i Heide. I samband med detta framkom det att batteritillverkaren inte bara ville bygga en fabrik i Tyskland utan även en på andra sidan Atlanten. Huruvida denna potentiella fabrik skulle landa i USA eller Kanada var dock inte klart.

Under juni månad blev det offentligt att Kanadas största pensionsförvaltare, Investment Management Corporation of Ontario (IMCO), investerar 400 miljoner amerikanska dollar, närmare 4,3 miljarder kronor, i Northvolt.

Enligt uppgifter till Bloomberg förbereder nu den kanadensiska regeringen, samt provinsregeringen i Quebec, att ge ekonomiskt stöd till Northvolt, som enligt källor skulle kunna vara värt miljarder kanadensiska dollar.

Northvoltprojektet, som ska byggas i Saint-Basile-le-Grand, cirka 25 kilometer öster om Montreal, ska enligt källorna inkludera en katodfabrik, en monteringslinje för battericeller och en återvinningsanläggning. Om det byggs enligt plan skulle det vara en av de största privata investeringarna någonsin i provinsen. Källorna avslutar med att berätta att projektet bedöms ha ett värde på 7 miljarder kanadensiska dollar, över 57 miljarder kronor.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1