Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NKT
Elektronikproduktion |

Så ska NKT hitta 500 nya anställda till Karlskrona

Skiftet mot förnybar energi går allt snabbare framåt vilket innebär att efterfrågan på kabeltillverkaren NKT ökar. Så pass mycket att man behöver anställa 500 nya personer till 2027.

Evertiq har tidigare rapporterat om NKTs planer på att utöka kapaciteten vid högspänningsfabriken i Karlskrona. Kabeltillverkaren räknar med att investera nära 11 miljarder kronor för att bygga en ny fabrik, inklusive ett tredje 200 meter högt kabeltorn, som utökar produktionskapaciteen bredvid den befintliga anläggningen.

NKT har tidigare sagt att man räknar med att investeringarna kommer att skapa fler än 500 nya jobb när utbyggnaderna sätts i drift 2027. Men hur ska kabeltillverkaren hitta den nya personalen?

– Vi rekryterar både lokalt men också andra delar av Sverige, men vi rekryterar också en helt del utomlands, säger säger HR-direktör Ann-Charlotte Ramström till SVT nyheter.

2019 tvingades NKT att varsla cirka 70 anställda vid Karlskronafabriken, men sedan dess har det gått framåt. Sedan 2020 har företaget anställt 300 personer – och nu är man som sagt på jakt efter ytterligare 500 anställas fram till 2027.

Ann-Charlotte Ramström berättar för SVT nyheter att NKT ser en ökar efterfrågan på sina tjänster, mycket på grund av utveckligen av förnybar energi, vilket i sin tur leder till att tillverkaren måste utöka kapaciteten för att möta behovet som finns.

Hon ser heller inte någon risk med att lågkonjunkturen kommer att sätta käppar i hjulen för tillväxtplanerna då fabriken har ”fullt med ordrar flera år framöver”.

NKT har behov av både tjänstemän och produktionsarbetare under expansionsprojektet och letar personal över hela Sverige och även utanför landet för att fylla dessa platser.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2