Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NCAB Group
Mönsterkort |

NCAB siktar på en omsättning på 8 miljarder kr år 2026

Den svenska mönsterkortsleverantören NCAB upprepar, inför sin kapitalmarknadsdag, sina finansiella mål som sattes under våren. NCAB siktar på en nettoomsättning på 8 miljarder kronor år 2026.

NCAB är idag sveriges enda börsnoterade mönsterkortsbolag och har idag lokal närvaro i 16 länder i Europa, Asien och Nordamerika. Under fjolåret uppgick omsättningen till 4,45 miljarder kronor, en ökning på 38 procent jämfört med helåret 2021. 

Bolaget har en uttalad tillväxtstrategi baserad på såväl organisk tillväxt som förvärv. Sedan börsnoteringen 2018 har förvärv varit aktiv del av tillväxtstrategin, och enbart under 2023 har NCAB tillexempel slutfört förvärvet av Bare Board Consultants i Italien, förvärvat db electronic i Tyskland samt Phase 3 Technologies i USA.

Bolaget skriver inför kapitalmarknadsdagen att vid en beräkning av de åtta bolag som förvärvades 2019-2021 uppgick den genomsnittliga EBITA-multipeln vid förvärvstillfället till 6,6 gånger. Tittar man på EBITA i motsvarande enheter två-fyra år senare skulle multipeln då bli 3,3 gånger, vilket visar på en positiv fortsatt utveckling hos dessa bolag samt synergieffekter.

NCABs styrelse fastställde i april 2022 bolagets finansiella mål. Målgången är en nettoomsättning på 8 miljarder kronor år 2026 och att samtidigt ett EBITA-resultat om 1 miljard kronor.

Peter Kruk, vd och koncernchef, menar att NCABs tillväxtmöjligheter är mycket stora och att bolaget idag har en ledande global position på en fragmenterad marknad, men en global marknadsandel på endast 2 procent. ”Vi är mycket stolta över vår historia – men vi är bara i början på vår resa”


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1