Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Note
Elektronikproduktion |

Note investerar i ny SMT reflowugn

Kontraktstillverkaren Notes fabrik i Torsby har nyligen installerat ett nytt exemplar av reflowsystemet R360 från SMT Thermal Discoveries, levererad av svenska ESD Center.

Systemet är det tredje i ordningen och är en del av en ny, fjärde produktionslinje vid kontraktstillverkarens fabrik i Torsby. 

"Ugnen är utrustad med så kallad forcerad kylning, vilket möjliggör en snabb och kontrollerad temperaturövergång och övergång mellan blyad och blyfria processer på mindre än 30 minuter," skriver ESD Center i en bolagsuppdatering på Linkedin.

Note har investerat kontinuerligt i sin värmländska fabrik under året. Expansionen inleddes med ett köp av fastighet och mark i mitten på januari, för att sedan fortsätta med nya lagerlösningar, en andra R360 och en in-line-vattentvätt

Fabriken är idag 7 000 kvadratmeter stor och byggdes ut så sent som 2021. I förvärvet ingick som sagt även en markyta, närmare bestämt drygt 54 000 kvadratmeter, något som möjliggör en fortsatt expansion av Note i Torsby, rapporterade Evertiq i början på september. 

Planen nu är att dubblera ytan. Note siktar med andra ord på att bygga ytterligare en fabrik, precis lika stor som den existerande, nämligen 7 000 kvadratmeter. I nuläget beräknas den stå färdig under 2025.

Kontraktstillverkaren rapporterade ett positivt tredje kvartal i år. Försäljningen ökade, precis som rörelseresultatet. Rörelsemarginalen stärktes, samtidigt som resultatet efter skatt och finansnetto ökade med över 50 procent.

I förra veckan kunde Evertiq rapportera om en stark tillväxt hos nordiska kontraktstillverkare. Enligt en analys av Inderes har Note stått för en tvåsiffrig organisk tillväxt de senaste fyra och ett halvt åren. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons